Boston Cream Cupcakes

Laura Vitale videójában láttam ezeket először, és nagyon megtetszettek hiszen nem egy megszokott cupcake-ről van itt szó. A Boston Cream fánk inspirálta, ami egy vaníliával töltött fánk, csokis tetővel. Nagyon egyszerű elkészíteni, olvass tovább ha érdekel a recept. :)

I saw this recipe on Laura Vitale's video on Youtube, and I immediately loved them because it has an amazing concept. It was inspired by the Boston Cream Donut, which is a donut filled with vanilla custard topped with a chocolate ganache. It is extremely easy to put together, read on if you're interested in the recipe. :)
HU
Amire szükséged lesz:
 1. A cupcake-hez:
  • 133 g kristálycukor
  • 56 g szoba hőmérsékletű vaj
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • egy kis só
  • 188 g liszt
  • 125 ml tej
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 1 csomag vaníliás cukor
 2. A vaníliás krémhez:
  • 180 ml tej
  • 1 és 1/2 evőkanál liszt
  • 1 tojássárgája
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • egy csipet só
  • 1 vanília rúd vagy 1 teáskanál vaníliapaszta
 3.  A csokis ganache-hoz:
  • 1 fél tábla étcsokoládé
  • 80 ml tejszín
  • 5 g szoba hőmérsékletű vaj
  • egy kis só
Előkészítés: kb. 20 perc
Sütés: kb. 20 perc
Nehézség: Közepes
Én először megcsináltam a vaníliás krémet. Egy kis lábosban összekeverjük a hozzávalókat, de még nem kapcsoljuk be a gázt. Miután jól összekevertük közepes lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg sűrű nem lesz. Először úgy fog tűnni hogy ez nagyon soká fog tartani, de mikor már azt hiszi az ember, valamit elrontott, besűrűsödik. Ne hagyjuk kevergetés nélkül a tűzön mert leég! Egy kis szitán átszűrjük, hogy véletlenül se legyen csomós. Ezután folpackot rakunk rá, úgy hogy hozzáérjen a krémhez, így nem lesz rajta egy "bőrszerű" réteg. Ezután egyszerűen csak berakjuk a hűtöbe.

Most hozzáláthatunk a cupcakekhez. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Először a cukrot és a vajat összekeverjük,amíg krémes nem lesz. Én gépi habverőt használtam, meg lehet próbálni kézivel is, de nehezebb lesz kicsit. Ezután belerakjuk a tojásokat, és a vaníliát, majd összekeverjük.  Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót és a vaníliás cukrot. Nem muszáj plusz egy vaníliás cukrot tenni bele,de szerintem sokkal finomabb így. Hozzáadjuk a cupcake krémhez, és lassú fokozaton összekeverjük, közben fokozatosan adjuk hozzá a tejet. Csak addig keverjük ameddig elkeveredik, tovább ne, mert egy nehéz tésztát fogunk akkor kapni. Beleadagoljuk a muffin tepsibe, és kb. 20 percig sütjük, vagy ameddig aranybarna nem lesz. A tészta akkor van kész, amikor ha beleszúrunk egy kést, tisztán jön ki.

Amíg sül a tészta, megcsináljuk a csokis ganache-t. Felmelegítjük a tejszínt, de ne forrjon, még pont előtte vegyük le a tűzről. A csokit egy tálba rakjuk, ráöntjük a tejszínt, és hagyjuk állni 1 percig. Ezután hozzáadjuk a vajat, és elkeverjük amíg a csoki el nem olvad. Adhatunk ehhez is egy kicsi sót, ez jobban kihozza az ízeket. Mielőtt a cupcakekre raknánk, hagyjuk kicsit kihűlni.

Mikor minden kész, és kihűlt a tészta is, elkezdjük összerakni a cupcakeket. Laura Vitale videójában ő kettévágta a muffint, és így tette bele a krémet, ezt is lehet csinálni, így jobban hasonlít egy fánkra. Én viszont habzsákkal belenyomtam a krémet a közepébe. Mindegy melyiket választjátok, mindenhogy finom. :) Ezután a csokit rácsepegtetjük a tetejére, hagyjuk kihűlni, és kész is a Boston Cream Cupcake-ünk.

Remélem tetszett nektek ez a recept. Ha elkészítitek, írjátok le milyen lett a hozzászólásokban, de akár képet is mellékelhettek róla. :) A következő receptig jó sütögetést!

EN

INGREDIENTS:

For the cupcakes:
  • 2/3 cup of granulated sugar
  • 1/2 cup of butter, room temperature
  • 2 eggs
  • 2 teaspoons of baking powder
  • a pinch of salt
  • 1 1/2 cup of flour
  • 1/2 cup of milk
  • 1 tablespoon of vanilla extract
  • 1 packet of vanilla sugar
For the filling:
  • 3/4 cup of milk
  • 1 1/2 cup of flour
  • 1 egg yolk
  • 2 tablespoons of granulated sugar
  • 1 teaspoon of vanilla paste or seeds of 1 vanilla bean 
For the chocolate ganache:
  • 2 oz of dark chocolate chips
  • 1/3 cup of heavy cream
  • 1 teaspoon of butter, room temperature
  • a pich of salt
METHOD:
The filling:
1. Whisk together all the ingredients for the vanilla custard in a medium saucepan, with the heat turned off.
2. On medium heat cook the custard until it thickens. Whisk it constantly! It can take about 20 minutes, don't worry, it will thicken. 
3. Pass it through a sieve to make sure it is smooth. Cover with plastic wrap, and pop it into the fridge.
The cupcakes:
1. Preheat your oven to 350 degrees (180 degrees Celsius) and butter your muffin pan to make sure it won't stick.
2. Mix together the sugar and butter until it becomes creamy. Mix in the eggs and vanilla as well.
3. In a bowl whisk together the flour, the salt, the baking powder and the vanilla sugar. You don't need the vanilla sugar but it gives it a nice vanilla flavour.
4. Add the dry ingredients to the cupcake mixture. While mixing the flour add the milk slowly, and only mix this until everything is combined.
5. Divide the mixture into your muffin tin, and pop this into the oven for about 20 minutes, or until a toothpick inserted in the centre comes out clean.
6. Let it cool completely.
The ganache:
1. Microwave the heavy cream for 1 minute, then pour it on your chocolate chips, and let it sit for 1-2 minutes.
2. Add the butter and whisk until everything is melted.
3. Let it cool a bit before pouring it on the cupcakes.
Putting it together:
1. Fill your cupcakes with the vanilla custard, or you can cut them in half and smear some vanilla custard in the cupcakes (that's what Laura Vitale did i her video).
2. Now pour a little chocolate on each cupcake, don't worry if it's not perfect.
3. Let it sit for a bit.

I hope you liked this recipe! :)

eszti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Instagram