Mini Oreo Cupcake

Egészségtelen vagy nem, az Oreot mindenki szereti, és már rengetegen rengetegféle sütit készítettek ennek a keksznek a felhasználásával. Én most az Oreos cupcake-t szerettem volna megcsinálni. Ez végül is egy csokis-kekszes muffin a tetején egy Oreos-krémsajtos krémmel. 

Unhealthy or not, everybody loves Oreos in every shape or form. I wanted to make Oreo cupcakes, and it turned out amazing!


HU
Persze, se a krémsajt, se a csoki nem épp diétás, az Oreoról meg már ne is beszéljünk, de mindegyik nagyon finom. A receptet egyáltalán nem nehéz, bárki meg tudja csinálni, de mégis nagyon szép egy tányéron, például szülinapi bulikon nagyon jól nézne ki az asztalon.

Elkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 10-15 perc
Nehézség: Könnyű

24 db minimuffin vagy 12 db normál méretű muffin lesz belőle

HOZZÁVALÓK:

A MUFFINHOZ:
  • 8 db Oreo keksz, széttörve
  • 75 g vaj
  • 30 g barnacukor
  • 50 g kristálycukor
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál görög joghurt
  • 1 mokkáskanál vaníliakivonat 
  • 20 ml tej
  • 50 g fekete csoki, olvasztva
  • 75 g liszt
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
  • egy késhegynyi instant kávé
  • egy késhegynyi fahéj
A KRÉMEKHEZ:

Oreos-csokikrém:
  • 1 Philadelphia krémsajt
  • 1 evőkanál vaj
  • 8 db Oreo keksz, széttörve
  • 30 g étcsoki, olvasztva
  • 1 teáskanál porcukor
Krémsajtos krém:
  • 1 Philadelphia krémsajt
  • 1 evőkanál vaj
  • 5 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat 
ELKÉSZÍTÉS:
A muffin:
1. A sütőt 150 fokra előmelegítjük, a mini muffin tepsit pedig kis muffin papírokkal kibéleljük.
2. A vajat a cukrokkal habosra keverjük. Így kell kinéznie:
2. Hozzáadjuk a tojást, a görög joghurtot és a vaníliakivonatot. A görög joghurtot ki lehet hagyni, viszont ezt a sütiben nem érezni, de egy nagyon jó állagot ad neki.
3. Hozzáadjuk az olvasztott csokit, és ezt is elkeverjük.
4. A lisztet, a szódabikarbónát, az instant kávéport, a kakaóport és a fahéjat egy tálban összekeverjük. A kávét és a fahéjat ki lehet hagyni, de ezek felerősítik a csoki ízét.
5. Hozzáadjuk a lisztet, csak addig keverjük amíg épp el nem keveredik. A liszt keverése közben, hozzáöntjük a tejet is, majd belekeverjük az Oreo kekszmorzsákat is.
6. Beleadagoljuk a muffin tepsibe, és a sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Ha beleszúrunk egy fogpiszkálót, és az tisztán jön ki, akkor készen vannak a muffinok. Fontos hogy a tizedik perctől sokszor ellenőrizzük a muffinokat, mert hamar túlsülhetnek.
7. Hagyjuk őket teljesen kihűlni.

A KRÉMEK:
Oreos-csokikrém:
1. A krémsajtot, a vajat, és az Oreo kekszdarabokat egy tálban összekeverjük.
2. Hozzáadjuk a cukrot, és az olvasztott csokit, és összekeverjük, amíg egy egyenletes masszát nem kapunk.
3. Hagyjuk a hűtőben kihűlni. A krémünk akkor jó, amikor ha fejjel lefelé állítjuk nem borul ki, illetve ha egy kanalat végighúzunk benne, akkor megmarad benne a nyoma, nem folyik össze a krém.

Krémsajtos krém:
1. A vajat, a krémsajtot, a cukrot, és a vaníliát összekeverjük, és hagyjuk a hűtőben ezt is keményre hűlni.

A DÍSZÍTÉS:
1. Egy habzsák felét a csokis, másik felét pedig a krémsajtos krémmel töltjük meg. Egy nagy, csillag alakú díszítőcsővel (például ilyennel) a muffinra nyomjuk a krémet. Először lehet, hogy még csak egyszínű lesz a krém, de 1-2 muffin díszítése után már mindkettő szín meg fog jelenni. Kívülről kezdjük a díszítést, befele haladunk és a közepén egy hirtelen felfelé mozdulattal befejezzük a krém nyomását.
Remélem tetszett nektek ez a kis muffin, és kipróbáljátok Ti is! Ha igen, mindenképpen osszátok meg a Facebook oldalamon, kíváncsi vagyok! Jó sütögetést! :)

EN
It is an Oreo cupcake with cream cheese frosting. Two colored cream cheese frosting, I should say! :) It is very unhealthy indeed, not for one on a diet, but every once it a while (maybe for parties?!) it is a great treat.

Preparation time: 15 minutes
Cooking time: 10-15 minutes
Difficulty: Easy

Makes 24 mini cupcakes, ot 12 regular cupcakes.

INGREDIENTS:

For the cupcake:
  • 8 Oreo cookies,crushed
  • 5 tablespoons of butter
  • 2 tablespoons of brown sugar
  • 3 1/2 tablespoons of granulated sugar
  • 1 egg
  • 1 teaspoon of Greek yogurt
  • 1 teaspoon of vanilla extract
  • 1 tablespoon of milk
  • 2 ounces of semi-sweet chocolate, melted
  • 9-1/2 tablespoons of flour
  • 1/2 teaspoon of baking soda
  • 1 teaspoon of unsweetened cocoa powder
  • 1/8 teaspoon instant espresso powder (optional)
  • 1/8 teaspoon cinnamon (optional)
For the frostings:
Oreo-chocolate frosting:
  • 1/2 cup of cream cheese, at room temperature
  • 1 tablespoon of butter, at room temperature
  • 8 Oreo cookies, crushed
  • 2-1/2 tablespoons of semi-sweet chocolate, melted
  • 1 teaspoon of powdered sugar

Cream cheese frosting:

  • 1/2 cup of cream cheese, at room temperature
  • 1 tablespoon of butter, at room temperature
  • 5 tablespoon of powdered sugar
  • 1 teaspoon of vanilla extract
METHOD:
The cupcakes:
1. Preheat your oven to 300 degrees (150 degrees Celsius) and butter a mini muffin pan.
2. Cream together the butter and the sugar.
3. Add the egg, greek yogurt, and vanilla extract. You can skip the greek yogurt, but it gives the muffin a great texture.
4. Mix in the melted chocolate as well.
5. In a bowl whisk together the flour, the cocoa powder, the baking soda, salt, cinnamon, and instant espresso powder. You can leave out the espresso powder and cinammon, but these make the chocolate taste very chocolatey (if that even makes sense :D).
6. Add the dry ingedients. While mixing pour in the milk.
7. Add the Oreo pieces and fold it in the mixture with a spatula.
8. Divide the batter into the muffin tin and bake this for about 10 minutes. The muffis are ready, when a toothpick inserted in the center comes out clean.
9. Let them cool completely.
The Oreo-chocolate frosting:
1. In a bowl mix together the cream cheese, butter, and the crushed Oreos.
2. Add the sugar and melted chocolate, and mix until it is well combined.
3. Put it into the fridge to harden. The cream is ready, if you put it upside down it stays as it is.
The cream cheese frosting:
1. Cream together the butter and the cream cheese.
2. Add the vanilla and sugar, and mix well.
3. Put it into the fridge to harden.

Decoration:
1. Fill half of a piping bag fitted with a star tip with the Oreo frosting, and the other half with the cream cheese frosting.
2. At first the frosting will be only one colour, but after 1 or two cupcakes it will be two-coloured. :)

I hope you enjoyed this recipe, and you give it a try! :)

eszti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Instagram