Vaníliás sütinyalókák

A sütinyalóka, vagyis cake pop egy Amerikában nagyon elterjedt parti-süti. Nagyon jól mutatnak, és ráadásul bármilyen formájúra meg lehet őket csinálni. Én most egy alapváltozatát, a vaníliás sütinyalókát készítettem el.

Őszinte leszek, nem volt egyszerű ezeket a kis sütiket megcsinálni. Az ember nem gondolná, hogy ennyi mindent tudni kell egy ilyen egyszerűnek tűnő édességnél. Na de azért mégis sikerült, úgyhogy íme a recept!

Elkészítési idő: 30 perc
Sütési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes

20 sütinyalóka lesz belőle

HOZZÁVALÓK:
A piskóta:
  • 147 g sótlan vaj
  • 147 g kristálycukor
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 147 g liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
A krém:
  • 63 g Philadelphia krémsajt
  • 100 g vaj
  • 10 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
ELKÉSZÍTÉS:
1. Először elkészítjük a piskótát. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és a piskótaformánkat kivajazzuk. 
2. A vajat és a cukrot habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat és végül a vaníliát.
3. A lisztet és a sütőport összekeverjük egy tálban, és beleszitáljuk a masszába.
4. A masszát beletöltjük a formába, és 30 perc alatt készre sütjük. Ha egy hurkapálcát belebökünk a közepébe, és az tisztán jön ki, akkor kész a piskóta.
5. Miközben sül a tészta elkészítjük a vanília krémet. A krémsajtot és a vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát, majd hűtőbe tesszük amíg a tészta kész nem lesz.
6. Ha a tészta megsült, hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután egy tálba törjük bele a tésztát, hogy morzsákat kapjunk.
7. A morzsákat keverjük össze a krémmel. Ha úgy érezzük nem áll össze rendesen, adjunk hozzá még egy kis cukros vajat. Akkor jó, ha már összeáll, de még mindig kicsit morzsás.
8. A tésztát egy éjszakára a hűtőben hagyjuk. Ezután könnyebb lesz vele dolgozni.
9. Kis golyókat formázunk a tésztából, majd egy órára a fagyasztóba tesszük ezeket.
10. Ha megfagytak, a hurkapálca egyik végét csokiba mártjuk és beleszúrjuk a tésztába, majd gyorsan dolgozva belemártjuk a golyókat is a csokiba, és ízlés szerint díszítjük. Fontos hogy viszonylag kemény legyen a tészta, mert különben lecsúszik a hurkapálcáról.
11. Mivel ezeknek állniuk kell míg megszáradnak, én egy tojástartót becsomagoltam alufóliába, lyukakat szúrtam bele, és ebbe tettem a sütinyalókákat. 
12. A hűtőben hagyjuk őket teljesen megdermedni, ez kb. 2 óra. 

És íme, készen is van ez a jópofa kis süti! Nem egyszerű, de egy hétvégi programnak tökéletes! Remélem tetszett ez a recept, jó sütögetést! :)

eszti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Instagram