Málnás duplacsoki torta / Double Chocolate Cake with Raspberry Topping

Ez egy abszolút csokis torta, brownie jellegű tésztával, egy kemény csoki alappal, és egy málnás zselével, ami ezt a sok édes ízt kicsit megtöri. Kávé mellé nagyon finom, de akár ünnepekre is megcsinálhatjátok, mert tényleg nagyon finom, és ha figyelünk, hogy a málna zselé szép egyenletes legyen, akkor nagyon mutatós is.

This is the cake for chocolate lovers, with a hard chocolate base, a brownie cake part and a raspberry jello on the top. It's really good with coffee, but it can be made for any occasion if you focus on the jello to be perfectly neat. :)

HU
Nehéznek hangzik, de nagyon egyszerű elkészíteni, de mivel a csoki alapot le kell fagyasztani sütés előtt, kicsit tovább tart megcsinálni az egész tortát, tehát ezzel számolni kell.

Elkészítési idő: 30 perc
Sütési idő: 30 perc
Pihentetés: 1 óra 50 perc
Nehézség: Könnyű

HOZZÁVALÓK:
A brownie-hoz:
  • 57 g puha vaj
  • 50 g étcsokoládé, olvasztva
  • 50 g cukrozatlan kakaópor
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál kukorica szirup (elhagyható)
  • 100 g kristálycukor
  • 50 g barna cukor
  • 1 teáskanál instant espresso kávépor (elhagyható)
  • 1 teáskanál fahéj (elhagyható)
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 45 ml tej
  • 63 g liszt
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • egy csipet só
A csoki alaphoz:
  • 100 g étcsoki
  • 40 g vaj
  • 1 evőkanál kukorica szirup
A málna zseléhez:
  • 250 g málna
  • 1 evőkanál cukor
  • 5 g zselatin
  • 25 ml víz
1. Kivajazunk egy tortaformát. Nem kell túl nagy, egy kisebb méretű is jó. 
2. Először elkészítjük a csoki alapot. Vízgőz fölött felolvasztjuk a csokit, hozzáadjuk a vajat és a kukorica szirupot, majd mikor teljesen elolvadt beleöntjük a tortaformába és egyenletesen eloszlatjuk.Ezt 1 órára betesszük a hűtőbe, majd mikor már megdermedt, 20 percre közvetlenül a sütés előtt betesszük a fagyasztóba is. Így a sütőben körülbelül akkor olvad fel a csoki a sütőben mikor a tészta már kicsit szilárd, így nem keveredik össze a csokival.
3. Most elkészítjük a brownie tortát. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
4. A vajat krémesre keverjük a cukrokkal és a kukorica sziruppal (amennyiben használjuk), ez 1-2 perc keverést jelent elektromos habverővel.
5. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, és a vanília kivonatot, majd ezt is habosra keverjük.
6. Belekeverjük az olvasztott csokit. Fontos, hogy ne legyen túl forró, mert akkor összecsomósodhat a tojás.
7. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát, a fahéjat, a kávéport, és a sót, majd hozzáadjuk a masszához, és habverővel összekeverjük ameddig a liszt teljesen elkeveredett, de ne keverjük túl sokáig.
8. Beletöltjük a masszát a fagyasztóból kivett tortaformába, majd a sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
9. Hagyjuk teljesen kihűlni a tésztát.
10. A málnazseléhez először főzzük a málnát a cukorral 10 percig.
11. Passzírozzuk át a málnát egy szitán, hogy megszabaduljunk az összes magtól.
12. A vizet felforraljuk, majd a tűzről levéve beleadagoljuk a zselatint állandó keverés mellett. 
13. Megvárjuk míg a zselatin langyos lesz, ezután összekeverjük a málnával.
14. Eloszlatjuk a tortán, és hagyjuk 30 perc alatt megdermedni.
15. Megesszük, és nagyon boldogok vagyunk, mert szuperül sikerült a tortánk. :D
Remélem tetszett nektek ez a recept, és azt is, hogy Ti is elkészítitek! Jó sütögetést :)

EN
It sounds complicated, but in reality it couldn't be any easier, you only need a few ingredients to make this cake. The only thing you have to keep in mind, that you have to freeze the chocolate base so don't make this at the last minute.

Preparation time: 30 minutes
Cooking time: 30 minutes
Inactive: 1 hour 50 minutes
Difficulty: Easy

INGREDIENTS:
For the brownie part:
  • 1/4 cup of butter, at room temperature
  • 1/4 cup and 1 tablespoon of dark chocolate chips, melted
  • 1/2 cup of unsweetened cocoa powder
  • 1/4 cup of brown sugar
  • 1/2 cup of granulated sugar
  • 2 eggs
  • 1 tablespoon of corn syrup (optional)
  • 1 teaspoon of vanilla extract
  • 1/8 teaspoon of cinnamon (optional)
  • 1/8 teaspoon of instant espresso powder (optional)
  • 3 tablespoons of milk
  • 1/2 cup of flour
  • 1/2 teaspoon of baking soda
  • a pinch of salt
For the hard chocolate base:
  • 1/2 cup of dark chocolate chips
  • 3 tablespoons of butter
  • 1 tablespoon of corn syrup
For the raspberry jello topping:
  • 2 cups of fresh raspberries
  • 1 or 2 tablespoons of granulated sugar
  • 1-1/2 teaspoons of gelatin, powdered
  • 1-3/4 tablespoons of water
METHOD:
1. Grease a small cake pan with butter.
2. First let's make the chocolate base. Over a double boiler melt the chocolate chips. When it's fully melted, add the butter and corn syrup.
3. When everything melted together, pour the mixture into your prepared cake pan, and put this into the fridge for an hour until it hardens. Right before you bake the cake, put it in the freezer for 20 minutes. This will ensure that the chocolate starts to melt in the oven only when the cake starts to set, and they don't mix together.
4. Now for the brownie cake part. Preheat your oven to 350 degrees (180 degrees Celsius).
5. Cream together the butter, both kinds of sugars, and the corn syrup (if you're using it). This will take 1-2 minutes with an electric mixer.
5. Add the eggs, milk and vanilla extract, and mix this together as well.
6. Add the melted chocolate and mix this in. Don't put the chocolate in when it's too hot, because the eggs might curdle.
7. In another bowl whisk together the flour, cocoa powder, salt, cinnamon, instant espresso powder, and baking soda.
8. Add the dry ingredients, and mix until it's well combined, but don't overmix!
9. Pour the mixture in your cake pan which was in the freezer until now.
10. Bake this for 30 minutes, or until a toothpick inserted into the center comes out clean.
11. Let it cool completely.
12. While it cools, let's make the raspberry topping. First cook the raspberries with the sugar and a little bit of water on medium heat for 10 minutes. Then pass the raspberries through a fine sieve, so the seeds won't get on the cake.
13. In a different pan bring the water up to a boil then with the heat turned off, add the gelatin while stirring.
14. Let it cool until it's lukewarm then add it to the raspberry mixture.
15. Pour it on the cake, and let it sit in the fridge to set for 30 minutes.
16. Eat the cake, and be happy, because you've just made an impressive dessert. :)

I hope you enjoyed this recipe, and you give it a try! :) Good luck and have fun! :)

eszti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Instagram