Olvadós Ropogós Browniek // Melting Crunchy Brownies

Ezek, talán ki lehet jelenteni, a világ legolvadósabb brownie-jai. Csináltam már pár brownie-t de azt hiszem, ez lett a legjobb. Nagyon puha, nagyon csokis, a brazil dió miatt nagyon ropogós, meg amúgy is egyszerűen finom. Ezek mellett még nagyon egyszerű is, ráadásul nem kell hozzá sok dolog, szóval mindenkinek ki kell próbálnia! :)

These are the world's best and most fudgy brownies - in my opinion at least. I've made some brownies before, but by far these are the best. They're extremely soft, chocolatey, and because of the Brazil nuts they're really crunchy. To top it all off, they're sooo easy, a must try for everyone. :)


HU
Engem kicsit a forró csokira emlékeztetnek ezek a sütik, ezért szerintem nagyon kis téliesek. A brazil diót nyugodtan helyettesítsétek sima dióra, ha nem tudtok venni, de akár tehettek bele étcsoki cseppeket, ha nem szeretitek a diót (de szerintem próbáljátok ki dióval).

Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 20-25 perc
Nehézség: Könnyű

HOZZÁVALÓK:
A browniehoz:
  • 170 g puha sótlan vaj
  • 140 g étcsokoládé
  • 150 g kristálycukor
  • 90 g barna cukor
  • 3 tojás
  • 1/2 teáskanál vanília
  • 50 g brazil dió (vagy aki amit szeret)
  • 94 g liszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • egy csipet só
  • 1/8 teáskanál instant kávé por
  • 1/8 teáskanál fahéj
A Milka csokis ganache-hoz:
  • 100 g Milka tejcsoki
  • 60 ml zsíros tejszín
ELKÉSZÍTÉS:
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és egy kisebb, magas oldalú tepsit kivajazunk, majd kibélelünk sütőpapírral.
2. A vajat és a csokit lábosban folyamatosan kevergetve megolvasztjuk, és félretesszük, hogy kicsit kihűljön.
3. A tojásokat, a cukrokat, és a vaníliát elektromos habverővel addig keverjük, amíg sűrű és habos nem lesz.
4. A lisztet, a kakaóport, a kávéport, a fahéjat és a sót egy tálban összekeverjük.
5. A tésztához adjuk a kihűlt csokit, és jól belekeverjük, majd hozzáadjuk a liszt keveréket, valamint a brazil diót, és spatulával vagy fakanállal beleforgatjuk.
 6. A tésztát egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben, és az előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük. Ha ragacsosra szeretnénk a brownie-t süssük csak 20 percet, ha kicsit szárazabbra, akkor 25-t, de ennél semmiképp se többet!
 7. Hagyjuk teljesen kihűlni.
 8. Nem muszáj, de nagyon finom, ha a tetejét beborítjuk egy csoki öntettel. Ehhez a tejcsokit apróra vágjuk, és beletesszük egy tálba. A tejszínt forróra melegítjük (de még ne forrjon), és a csokira öntjük. Hagyjuk 1 percig állni, majd keverjük össze, amíg a csoki el nem olvad. Ha nem olvad fel teljesen, tegyük be 10 másodpercre a mikróba alacsony fokozaton.
9. A csokit vékony rétegben oszlassuk el a kihűlt brownien, és hagyjuk állni pár percig, hogy visszakeményedjen. Nem fog nagyon keményre hűlni a csoki, de nem lesz folyós sem.
 10. Vágjuk szép kockákra, és fogyasszuk kávéval, tejjel, vagy ha még több csokira vágyunk, forró csokival. :)
Remélem tetszett Nektek a recept, mindenképpen próbáljátok ki, hiszen olyan egyszerű! Jó szórakozást, és még jobb sütögetést! :)

EN
I can't help but think of hot chocolate while eating these brownies. They are sooo soft, melt in your mouth treats, and they're so wintery. I like that it still has a crunch to it, because of the brazil nuts, but if you can't find those, simply substitute to walnuts, or even chcolate chips if you don't like nuts (but I do suggest that you try it with walnuts).

Preparation time: 15 minutes
Baking time: 20-25 minutes
Difficulty: Easy

INGREDIENTS:
For the brownies:
  • 3/4 cup of unsalted butter, softened
  • 5 ounces of semi sweet chocolate
  • 3/4 cup of granulated sugar
  • 1/4 cup and 3 tablespoons of brown sugar
  • 3 eggs
  • 1/2 teaspoon of vanilla extract
  • 2 ounces of Brazil nut (or any nut that you prefer)
  • 3/4 cup of flour
  • 2 tablespoons of unsweetened cocoa powder
  • a pinch of salt
  • 1/8 teaspoon of instant espresso powder
  • 1/8 teaspoon of cinnamon
For the milk chocolate ganache:
  • 3 1/2 ounces of milk chocolate (I've used Milka brand)
  • 1/4 cup of heavy cream
METHOD:
1. Preheat the oven to 350 degrees Fahrenheit (180 degrees Celsius),grease a small baking tray with high sides and line it with parchment paper, then set aside.
2. In a saucepan, stirring constatly, melt the butter. When the butter is melted add the semi sweet chocolate, and melt that as well, then set aside to cool.
3. With an electric mixer beat the eggs with both kinds of sugar, and the vanilla, until the mixture is thick and fluffy.
4. In a separate bowl, whisk together the flour, espresso powder, cinnamon, and salt.
5. Add in the cooled chocolate mixture, and mix it well, then add the dry ingredients along with the nuts, and fold it in with a spatula or with a wooden spoon.
6. Pour the batter into the baking tray, and even it out with a spatula. Bake this for about 20 minutes if you want a really fudgy brownie, and 25 minutes if you want it a bit more dry. Do not bake this for more than 25 minutes!
7. Let it cool completely.
8. The ganache is optional, but I do suggest making it, because it just completes the brownies. For the ganache chop up the milk chocolate really fine. Heat up the heavy cream, so it's just below boiling point, and pour this on the chocolate, so the chocolate is covered in heavy cream. Let it sit for 1 minute, then stir with a spoon, until it's fully melted. If it doesn't melt completely, put it in the microwave for 10 seconds on low.
9. Pour the ganache on the brownies, and distribute it with a spatula evenly, making sure it's a thin coat. Let it sit for a few minutes, so it can set. It won't be a hard chocolate layer, but it won't be runny either.
10. Cut it into nice squares, and eat it with milk, coffee, or if you really feeling like eating a lot of chocolate, then eat it with hot chocolate.
I hope you enjoyed this recipe, and I hope you give it a try! Good luck and have fun! :)

eszti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Instagram