Ehető Ajándékok 1. - Áfonyás Csokis Keksz // Food Gifts 1. - Cranberry Chocolate Chip Cookies





Így Karácsony előtt 2 nappal végre megérkeztem az ehető ajándékok sorozattal, de úgy gondolom amiket be szeretnék mutatni azokat nem is nagyon érdemes sokkal előbb megcsinálni. Ezek a sütik nagyon finomak, és ha tovább olvastok azt is megtudhatjátok, hogyan lehet ajándékba adni ezeket a kekszeket sütés előtti állapotukban!

It's almost Christmas and I'm finally bringing you food gift ideas, but the recipes I want to show you don't require a lot of time, and it's best to make them 1-2 days ahead. These cookies are incredibly delicious, and if you continue to read the recipe you can learn how to give these cookies away prior to baking them.




HU
Úgy gondolom, a legjobb ajándékok azok, amiket az ember maga csinál, hiszen sokkal több munka van benne, és praktikus is, hiszen akár több fajta dolgot is készíthetünk rokonainknak/barátainknak. Ezeket a sütiket egy óra alatt el lehet készíteni, és bármelyik édesszájú embernek tetszene.

HOGYAN CSOMAGOLJAM?
1. Ha úgy döntesz, megsütöd a sütiket, és úgy adod oda valakinek fontos, hogy ne egy héttel az ajándékozás előtt süsd meg. Legjobb, ha előző nap sütöd meg őket de ha nagyon nincs időd, akkor 2 nap a maximum, mert az lenne a legrosszabb, ha kemény kekszeket ajándékoznál. A csomagolásnál lehetsz kreatív, én egy szép celofánba, vagy egy szép befőttesüvegbe is tenném ezeket a kekszeket, amit aztán ki is lehet díszíteni. Rakd mellé a receptet is, így ha ízlik a süti, akkor meg tudják csinálni ők is.
2. Ha sütés előtti állapotban szeretnéd odaajándékozni a kekszeket, akkor csupán annyit kell tenned, hogy egy befőttesüveget karácsonyi szalagokkal kidíszítesz, majd a lisztet összekevered a szódabikarbónával, a sóval, a fahéjjal, és a sütőporral, ezt a befőttesüveg aljába öntöd, majd rétegesen beleöntöd az üvegbe a következő hozzávalókat: a barna cukrot, csokicseppeket, és az áfonyát. Az üveg mellé pedig egy kis lapra ráírva add meg a receptet is: A tojást, a vaníliát, és a vajat habverővel addig keverd ameddig habos nem lesz, majd add hozzá a süti mixet, és jól keverd el, tedd 30 percre a hűtőbe, majd formálj dióméretű labdákat a tésztából, tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 180 fokon 10 percig, vagy ameddig a széle aranybarna nem lesz, ezután hagyd kihűlni egy rácson.

Előkészítési idő: 15 perc
Pihentetés: 30 perc
Sütési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű

HOZZÁVALÓK:
Kb. 24 süti lesz ebből az adagból
  • 156 g liszt
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • egy csipet só
  • 100 g barna cukor
  • 151 g puha vaj
  • 1 tojás
  • 1/2 teáskanál vaníliakivonat
  • 50 g aszalt vörös áfonya
  • 50 g tejcsoki csepp
ELKÉSZÍTÉS:
1. A vajat és a cukrot habosra keverjük.
 2. Hozzáadjuk a tojást és a vaníliát, és ezt is jól elkeverjük.
 3. A lisztet, a sót, a szódabikarbónát, a sütőport, a fahéjat, a csokicseppeket és a vörösáfonyát egy kis tálban összekeverjük.
4. A száraz hozzávalókat hozzáadjuk a masszánkhoz, majd addig keverjük, amíg teljesen összeáll a tészta.
5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és két tepsit kibélelünk sütőpapírral.
6. 30 percre a hűtőbe tesszük, majd dióméretű labdákat formálunk belőle. Ha laposabb kekszeket akarunk, lapítsuk el a tenyerünkkel, ha nem, akkor pedig hagyjuk meg labdának.
7. 10 percig sütjük, vagy ameddig aranybarna nem lesz a széle. Ha lehet rácson hagyjuk kihűlni, ilyen sütirácsot a Tescoban tudtok venni 1000 Ft alatt.
Remélem tetszett nektek ez a recept, és elkészítitek akár ajándékként, akár az ünnepi asztalra. :) Jó sütögetést!

EN
In my opinion one of the best gifts are the ones which you make yourself. It takes more time and effort, and I think food gifts are great for relatives or friends. You can make multiple types of cookies, so you can put together a great cookie jar for them. You can make these cookies in an hour, and every cookie lover would love it as a gift, in my opinion.

HOW TO WRAP THEM?
1. If you decide to bake them and then give them as a gift, you can package them in either a pretty cellophane wrapping paper, or in a mason jar or cookie jar, which you can also decorate. Include the recipe as well, so they can recreate it.
2. If you want to give it before baking it as a cookie mix, you can do that as well. Decorate a mason jar, then mix together the flour, baking soda, baking powder, salt, and cinnamon, put it on the bottom then layer the other ingredients: the brown sugar, the chocolate chips, and the dried cranberries. Include the directions to make them as well: Mix together the egg, vanilla and butter until fluffy, then add the cookie mix, and mix well, put it in the fridge for 30 minutes, then preheat the oven to 350 degrees Fahrenheit (180 degrees Celsius) and line two baking sheets with parchment paper, make walnut sized balls from the dough, then bake it for 10 minutes or until golden brown, then let it cool completely.

Preparation time: 15 minutes
Inactive: 30 minutes
Baking time: 10 minutes
Difficulty: Easy

INGREDIENTS:
This amount makes about 24 cookies
  • 1 1/4 cups of flour
  • 1/2 teaspoon of baking soda
  • 1/2 teaspoon of baking powder
  • 1 teaspoon of cinnamon
  • a pinch of salt
  • 1/2 cup of brown sugar
  • 2/3 cup of butter, softened
  • 1 egg
  • 1/2 teaspoon of vanilla extract
  • 1/4 cup of milk chocolate chips
  • 1/4 cup of dried cranberries
METHOD:
1. Cream together the butter and brown sugar until fluffy.
2. Add the egg and vanilla extract, and mix until well combined.
3. In a small bowl whisk together the flour, baking soda, baking powder, salt, cinnamon, chocolate chpips, and dried cranberries.
4. Add the dry ingredients to the mixture, and mix just until everything is incorporated.
5. Preheat the oven to 350 degrees Fahrenheit (180 degrees Celsius) and line two baking sheets with parchment paper.
6. Pop the dough into the fridge for 30 minutes, then make walnut sized balls from the dough, and put them on the baking sheet. If you want a flatter cookie, press them down with the palm of your hand, if however you want a more round cookie, leave them as they are. Make sure not to put the cookies too close to each other.
7. Bake them for 10 minutes or until they're golden brown, then let them cool on a cooling rack.

I hope you've enjoyed this recipe and you make this either as a gift, or as a treat on your holiday table. Good luck and have fun baking! :)

eszti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Instagram