Kandírozott Körtés Brownie

Ez a brownie talán kicsit flancosabb mint egyszerűbb társai, de nagyon-nagyon finom. A körtét szinte bármilyen hasonló gyümölcsre kicserélheted, de úgy is nagyon finom ha nem készítesz rá semmilyen díszítést, mert szuper csokis. Nagyon egyszerűen elkészíthető, hamar meg is van, de mégsem az az egyszerű csokis süti.
A kandírozott körte egyszerű, a sütőben kell elkészíteni, és nagyon jól mutat bármilyen tortán, jól jöhet mondjuk egy csokitorta díszítésénél is. A titka csak annyi, hogy nagyon vékonyra kell őket szelni, és jól ki kell szárítani a sűtőben. Ez 1-2 órát vesz igénybe 100 fokon, szóval ezt mindenképp csináljátok meg előbb.
A brownie tésztájában pisztácia van, de bármit belekeverhettek, aszalt gyümölcsöktől elkezdve bármilyen magokig. Én egy őszies stílusú sütit szerettem volna, mert ezek a körték szerintem eleve az őszt idézik meg (ami annyira nem aktuális így januárban de nem baj). Szóval én pisztáciát és aszalt vörösáfonyát kevertem a tésztába.
Az is mindegy, hogy díszítitek ezt a sütit, nem is kell díszíteni, a körtét is akár apróra felvághatjátok, és a tésztába keverhetitek. Én egy kicsit rusztikusra vettem a formát, de egyszerűen bevonhatjátok olvasztott csokival is, amire teszitek az egész körtéket.
Ha nem szeretitek a körtét, szerintem jó lehet akár almával is, vagy kandírozhattok narancsot vagy mandarint is rá, hogy télies legyen, bár azt egy kicsit máshogy kell csinálni. Ha még téliesíteni szeretnétek ezt a sütit tegyetek bele egy kis fahéjat, szerecsendiót, szegfűszeget, és máris téliesebb íze lesz a sütinknek. Az is jó ötlet, ha a tésztába kevertek kandírozott narancshéjat, így már tényleg az évszakhoz illő sütit fogtok kapni.
RECEPT:
Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű

HOZZÁVALÓK:
A sütihez:
  • 75 g kristálycukor
  • 75 g barnacukor
  • 112 g puha vaj 
  • 2 tojás
  • 1/2 teáskanál vanília kivonat
  • 100 g olvasztott csokoládé
  • 112 g liszt
  • 1/4 csomag sütőpor
  • 30 g kakópor
  • egy csipet só
  • pisztácia és vörösáfonya ízlés szerint (én kb. egy maréknyit használtam)
A tetejére:
  • 2 db körte
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál víz
  • kb. 50 g olvasztott csokoládé
ELKÉSZÍTÉS: 
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és egy 20x20-as méretű tepsit kivajazunk, majd kibélelünk sütőpapírral.
2. A cukrokat és a vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliát és a tojásokat is. Addig keverjük, amíg világos színe nem lesz.
3. Az olvasztott (már kihűlt) csokit folyamatos keverés mellett a masszához adjuk.
4. A lisztet, a kakaót, a sót, és a sütőport átszitáljuk, majd a tésztához adjuk. Beleforgatjuk a pisztáciát.
5. A tésztát a tepsiben egyenletesen eloszlatjuk, és a tetejére szórjuk a vörösáfonyát.
6. Az előmelegített sütőben körülbelül 20 percig sütjük. Ha egy beleszűrt hurkapálca tisztán jön ki, akkor készen van.
7. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ameddig hűl, készítsük el a díszítést.
8. A sütőt melegítsük elő 100 fokra.
9. A két körtét vágjuk vékony szeletekre.
10. A cukrot és a vizet főzzük össze, ameddig a cukor el nem olvad, majd még 1-2 percig forraljuk. Hagyjuk kicsit hűlni, de ne túlságosan, mert megszilárdul.
11. Mártsuk bele a körteszeleteket, majd egy olajos-sütőpapíros tepsibe tegyük le őket. 
12. Süssük a körtéket 1 óráig, ezután forgassuk át őket a másik oldalukra, és süssük még 30 percet. Ha 30 perc után még nem tűnnek elég száraznak, akkor hagyjuk még bent őket a sütőben. Akkor vannak kész, mikor már kiszáradtak, de ragadósak a cukortól.
13. Hagyjuk őket kihűlni, keményre fognak dermedni.
14. A csokit olvasszuk meg, és töltsük egy habzsákba.
15. A körtéket tegyük a brownie-ra olyan alakban, ahogy tetszik, és ízlés szerinti formában csurgassuk rá a csokit.
Remélem tetszett nektek ez a recept, mindenképpen próbáljátok ki, mert nagyon finom! Jó sütögetést! :)

eszti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Instagram