Nutellás Kekszek

A Nutella egy olyan dolog amiből bármennyit meg tudnék enni akár magában is. Úgy alapjában véve elmondható, hogy bármibe tesszük, az csak finom lehet. Ez a fajta keksz amúgy is a kedvencem, ropogós is, de belül mégis puha. Szóval ha szeretitek a Nutellát (és mindenki szereti) akkor ezt a kekszet süssétek meg midenképp, mert nagyon egyszerű!

Ez a keksz nagyon hamar megvan, és mivel a tészta nem túl puha, könnyen formázható szép alakúra. Nem folyik szét teljesen, tehát van egy kis tartása is, nem teljesen lapos. Ha pedig még egy szinttel tovább finomítanátok, tegyetek bele mogyorót is, mert biztos hogy nagyon finom, csak nekem nem volt itthon.
RECEPT:
Előkészítési idő: 10 perc
Pihentetés: 30 perc
Sütési idő: 10-12 perc
Nehézség: Könnyű

HOZZÁVALÓK:
  • 100 g puha vaj
  • 75 g kristálycukor
  • 50 g barnacukor
  • 1 tojás
  • 1/2 teáskanál vanília kivonat
  • 70 g Nutella
  • 100 g tejcsoki csepp / 100 g tejcsoki kicsi kockákra vágva
  • 250 g liszt
  • 1/2 csomag (6 g) sütőpor
  • 1/4 teáskanál fahéj
  • egy csipet só
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a sütőport, a fahéjt, és a sót egy tálban összekeverjük. A Nutellát 20 másodpercre a mikróba tesszük, majd félretesszük, hogy kicsit kihűljön.
2. A vajat és a cukrokat habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást és a vaníliát, és ezt is belekeverjük, majd beletesszük a Nutellát is.
3. A lisztes keverékbe belekeverjük a csokicseppeket, vagy csoki darabokat, majd ezt hozzáadjuk a tojásos keverékhez.
4. Csak addig keverjük, ameddig elkeveredik a liszt, ne keverjük túl, mert akkor nagyon kemények lesznek a  kekszek.
5. Tegyük 30 percre a hűtőbe. Mikor már 20 percet bent voltak, kapcsoljuk a sütőt 180 fokra, és 2 tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
6. Egy evőkanállal kimérünk egy adag tésztát, gömb alakúra formáljuk, majd a tepsire helyezzük, ezután pedig egy villával kicsit lelapítjuk, így szép mintás lesz a teteje.
7. Az előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, vagy ameddig a szélei kicsit aranybarnák nem lesznek. Még nyersek fognak tűnni mikor kiveszitek őket, ez nem baj, mert hűlés közbe még sülnek.
8. 10 percet hagyjuk őket hűlni, majd ezután lehetőleg rácsra áthelyezzük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ha nincs rácsotok nem baj, de így biztosan ropogós lesz az alja is.

Remélem tetszett ez a recept, mindenképpen próbáljátok ki! Jó sütögetést! :)


eszti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Instagram