Valentin Napi Meglepetés Cupcake

A Valentin Nap tudom, hogy Magyarországon nem egy nagy szokás, nem is gondolom, hogy értelmes, ha csak ezen a napon mutatjuk ki a szeretetünket, de azért szerintem ez egy nagyon kis aranyos nap, amikor kicsit talán jobban figyelhetünk arra, hogy kedvesek legyünk egymással, szeretteinkkel. Ez a kis meglepetés cupcake biztosan mindenkinek mosolyt csal az arcára, és ha érdekel, mi a meglepetés, olvassatok tovább. :)

A meglepetés akkor ér minket, mikor beleharapunk ebbe a kis muffinba, hiszen egy aranyos kis szív mosolyog mindenkire aki beleharap. Egyszerű elkészíteni, bár biztos hogy nem egy gyors folyamat, de semmi nehézség nincs benne, bárki el tudja készíteni. Arra figyeljetek, hogy mikor elősütitek a muffinokat csak épp hogy a feléig tölsétek, hiszen még jön bele a szív is, és a tetejére pedig a végén tenni kell még tésztát, szóval mindenképp hagyjatok ki egy jó evőkanál masszát mindegyik tetejére, hogy el tudjátok takarni a szívet.
RECEPT:
Előkészítési idő: 45 perc
Sütési idő: 15 perc
Nehézség: Közepes 
HOZZÁVALÓK:
A muffinhoz:
kb 12 db lesz belőle
  • 180 g puha vaj
  • 180 g kristálycukor
  • 1 teáskanál vanília paszta vagy vanília kivonat
  • 3 tojás
  • 180 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
A szívekhez:
  • 3 kész muffin
  • 1 teáskanál víz vagy valamilyen szörp ha ízesíteni akarjátok
  • 1 evőkanál a muffin nyers tésztájából
  • piros ételszínezék
A krémhez:
  • 100 g puha vaj
  • 150 g porcukor, átszitálva
  • 1/2 teáskanál vanília kivonat
  • 1-2 teáskanál habtejszín
ELKÉSZÍTÉS:
1. Először melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és egy muffin tepsit béleljünk ki muffin papírral.
2. A muffinokhoz a vajat és a cukrot habosra keverjük, kb. 3 perc alatt. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, és a vaníliát, majd ezt is jól elkeverjük.
3. A sütőport, a sót, és a lisztet átszitáljuk, majd hozzákeverjük a masszához, de ne keverjük túl, csak épp addig ameddig összekeveredik.
4. 15 perc alatt süssünk meg 3 muffint, a többi nyers tésztát tegyük félre.
5. Mikor megsült a 3 muffin, hagyjuk őket kihűlni, morzsoljuk össze, tegyük hozzá a vizet vagy szörpöt, egy jó egy-másfél evőkanál nyers tésztát, és az ételfestéket, majd a kezünkkel addig gyúrjuk, ameddig minden jól összekeveredett, és a piros szín is szép egyenletes.
6. Elkészítjük a 12 szívet. Egy kis mennyiségből gömböt formálunk, az egyik alját a tenyerünkkel kihegyesítjük, majd egy kúp alakú tárggyal lyukat fúrunk a tetejére.
7. Mindegyik muffin formába teszünk egy kis tésztát, kicsit lejjebb érjen, mint a fele, és 5 percre tegyük be sülni. Ez azért kell, hogy a széle kicsit megsüljön, és a szív ne dőljön el.
8. 5 perc után az összes szíveket a muffinok közepére állítjuk, majd a maradék tésztát a forma 3/4-ig töltjük, hogy a szív teljesen el legyen lepve.
8. További 7-10 percig sütjük, vagy ameddig egy hurkapálcika ha belebökjük a muffin közepébe, tisztán jön ki.
9. Hagyjuk teljesen kihűlni a muffinokat mielőtt rátesszük a krémet.
10. A krémhez a vajat felhabosítjuk, majd apránként hozzáadjuk a porcukrot. Nem biztos, hogy az összes porcukorra szükség lesz, ha már úgy látjuk kezd jó sűrű lenni akkor már felesleges többet hozzá adni szerintem. Ezután tegyünk bele 1 teáskanál habtejszínt, majd 4 percig elektromos habverővel keverjük. Ha közben még mindig úgy látjuk, túl száraz, tegyünk bele még egy kis tejszínt, és keverjük még 2 percig.
11. Töltsük csillagcsöves habzsákba a krémet, és díszítsük ezzel a muffinokat. A legkönnyebb, ha kívülről kezdjük a krém nyomását, haladjunk befelé, és mikor elérjük a közepét, egy hirtelen mozdulattal rántsuk fel, így szép formája lesz a cupcake-nek. Mindig egyenletes erővel nyomjuk, és ne nyomjuk lefelé a habzsákot, tartsuk kicsit a muffin felett. :)

Remélem tetszett nektek ez a recept, és Ti is elkészítitek ezt valakinek, vagy épp magatoknak. :) Jó sütögetést!

eszti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Instagram