Valentin Napi Sütinyalókák

 Most már tényleg hamarosan itt a Valentin nap, és nem tudom miért, de én szeretek valamilyen témában sütit sütni, a sütinyalókák meg egyszerűen édesek, szóval ezért készítettem el ezt a fehér csoki ganache-os vaníliás cake pop-ot, aminek a receptjét megtalálhatjátok, ha tovább olvastok. :)

A csoki ganache nem más mint csoki és tejszín, ezt összeolvasztjuk, és már kész is. A neve alapján azt gondolnánk, valami iszonyat nehéz dolog, pedig nem, és rengeteg mindenhez jó, például akár pite tölteléket is csinálhatunk így, és csak hűteni kell, nagyon finom. 

Én rózsaszín csokis bevonót választottam ezekhez a sütinyalókákhoz, candy melts-eket, viszont én nem ajánlom, mert az íze nekem kicsit mű, és igazából sokkal bonyolultabb volt ezzel dolgozni, mint egy sima csokival, mert én nagyon sűrűnek találtam. Ha mégis színezni szeretnétek a csokit, akkor a Wilton candy color színezékeit ajánlom, szerintem jobban meg is éri, és a sima csoki íz köszön vissza a sütinyalókákon, de mégis szuperül fognak kinézni.

Szórócukrokat meg válogassatok kedvetekre, nagyon jól nézne ki ez mondjuk fehér csokival és valami piros cukorral. Ezekben a sütikben az a jó, hogy mindenki a saját ízlésére alakíthatja őket, ha nagyon türelmesek vagytok, még szív alakúra is formázhatjátok a golyókat, de nekem ehhez most nem volt türelmem.

RECEPT
Előkészítési idő: 30 perc
Pihentetés: 3 óra
Sütési idő: 15 perc
Nehézség: Közepes

HOZZÁVALÓK:
A sütigolyókhoz:

  • 60 g puha vaj
  • 75 g kristálycukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 tojás, szobahőmérsékleten
  • 90 g liszt
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 30 ml zsíros tej vagy tejszín


A sütigolyók összeállításához:

  • 100 g fehér csoki
  • 70 ml tejszín
  • szükség szerint puha vaj
  • saslik pálcika (DM-ben lehet venni :))

A díszítéshez:

  • 200 g tetszés szerinti csoki
  • szórócukor
ELKÉSZÍTÉS:
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és egy 20x20 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
2. A vajat és a kristálycukrot krémesre keverjük. Ha már úgy látjuk, hogy habos és a színe is világosabb, akkor van kész, ez 3-5 perc.
3. Hozzáadjuk a vanília kivonatot és a tojást. Ha nem szobahőmérsékletű a tojásunk, akkor tegyük egy kis meleg vízbe, 5 percre. Ez azért jó, mert így a tojás könnyebben keveredik a masszánkkal, nem válik ki.
4. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és mérjük ki a tejet.
5. Adjuk hozzá a liszt felét, és a tej felét, keverjük össze, majd adjuk hozzá a másik felét is, és ezt is keverjük bele.
6. Öntsük a tepsibe, és süssük kb 15 percig, vagy ha tűpróbával ellenőrizzük, a beleszúrt hurkapálca tisztán jön ki.
7. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd morzsoljuk egy nagy tálba. 
8. Forraljuk fel a tejszínt a ganache-hoz. Mikor már forr, vegyük le a tűzről, és tördeljük bele a csokit. Hagyjuk állni 2 percig, majd habverővel keverjük addig, ameddig minden el nem olvad.
9. Öntsük a sütimorzsához, és gyúrjuk össze. Mikor úgy látjuk minden elkeveredett, próbáljunk egy golyót formálni belőle. Ha nem morzsolódik szét, már nem kell vajat is tenni bele, de ha igen, akkor addig adjunk kevés puha vajat hozzá, ameddig teljesen össze nem áll. Egyszerre ne tegyünk bele túl sok vajat, mert az se jó ha túl puha lesz a tészta.
10. Tegyük a tésztát 1 órára a hűtőbe, vagy fél órára a fagyasztóba.
11. Formázzunk golyókat a tésztából. A legegyszerűbben úgy lehet egyforma golyókat formázni, ha mindig egy evőkanállal mérünk ki egy adag tésztát.
12. A golyókat 1 órára megint a hűtőbe tesszük.
13. Olvasszunk egy kis csokit, ezzel fogjuk a pálcikát a nyalókákhoz rögzíteni. Ehhez mártsuk a pálca egyik végét a csokiba, majd nyomjuk bele a sütigolyó kb. feléig. Vigyázzunk, hogy ne lyukasszuk ki, és tegyük kb. a közepére.
14. Mikor ezt megcsináltuk az összessel, fél órára tegyük a hűtőbe.
15. Olvasszuk meg a többi csokit, és vegyük elő a szórócukrot is, mert rögtön rá kell szórni a sütinyalókákra.
16. A legegyszerűbb ha egy keskeny pohárba töltjük a csokit, mert így nagyon könnyű lesz teljesen belemártani a sütinyalókákat. Ha úgy látjuk nagyon sűrű a csoki, tegyünk bele egy kis olajat, de ne sokat, mert akkor sosem fog megszáradni.
17. Mártsuk a sütigolyókat a csokiba úgy, hogy még ott is befedjük egy második réteg csokival, ahol rögzítettük a hurkapálcikát, így nem valószínű hogy le fog esni. Szórjunk rá díszítő cukrot, és szúrjuk egy hungarocell tömbbe, vagy egy sütinyalóka tartóba, és fél órát hagyjuk száradni.

Remélem tetszett nektek ez a recept, és ne féljetek a sok lépéstől, nem nehezek, bárki meg tudja csinálni. :) Sok sikert, és jó sütögetést!


eszti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Instagram