Mini Cannoli Kosárkák

 A cannoli egy olasz édesség, eredetileg egy rolád. Ezt a kis kosárka változatát sokkal könnyebb elkészíteni, de ugyan azt az ízvilágot hordozza mint egy igazi cannoli. 

Ezt a receptet rengetegféleképp lehet variálni: adhattok a töltelékhez pisztáciát, kandírozott gyümölcsöt, és a kosár szélét se kell feltétlenül kidíszíteni (bár ezzel tök jól el lehet tüntetni ha valamelyik kicsit eltörött). A mascarponet kihagyhatjátok a töltelékből, de szerintem könnyítette egy kicsit, nem volt annyira tömény. Csoki cseppeket sem muszáj venni, elég ha csak kis darabokra vágjátok a csokit.

RECEPT:
Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű

HOZZÁVALÓK:
A kosárkákhoz:

  • 125 g liszt
  • 1/2 teáskanál kakaópor
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 28 g olvasztott vaj
  • 4 evőkanál szőlőlé vagy bor
  • 1 kis tojás fehérje
  • 1 evőkanál ecet
  • egy csipet só

A töltelékhez:

  • 1 csomag ricotta (125 g)
  • 77 g mascarpone
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1/2 narancs héja
  • 1/2 citrom héja
Díszítés:
  • 100 g olvasztott csoki
  • pisztácia, szórócukor, kókuszreszelék
  • csoki csepp vagy csoki reszelék
  • porcukor a tetejére
ELKÉSZÍTÉS:
A kosárkák:
1. A cukrot, a lisztet, a kakaóport, a fahéjat és a sót egy keverőtálban összekeverjük.Beleöntjük a vajat, és elkeverjük, akkor jó ha vizes homok állagú. Adjuk hozzá a fehérjét is, és keverjük el.
2. Egy külön pohárban vagy tálban keverjük össze a szőlőlét az ecettel, és folyamatos keverés mellett lassan öntsük a lisztes keverékhez. Ha már összeállt a tészta, ne tegyünk bele több folyadékot.
3. Csomagoljuk fóliába, és tegyük 1 órára a hűtőbe.
4. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vegyük elő a mini muffin formánkat (vagy kosárkaformát, mini piteformát, vagy sima muffin formát, viszont akkor nagyobbak lesznek).
5. A kész tésztát sodorjuk ki, pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, és tegyük a formába, de ne vajazzuk ki azt.
6. Egy kis olajjal kenjük meg a tésztát, és süssük 10-13 percig, vagy ameddig a széle barna nem lesz, de ne süssük túl, mert akkor kemény lesz.
7. Hagyjuk őket kihűlni.
A töltelékhez:
1. Fontos, hogy a ricotta és a mascarpone is szobahőmérsékletű legyen, szóval már 2 órával a sütés előtt vegyük ki a hűtőből.
2. Keverjük ki krémesre a ricottát és a mascarponet, adjuk hozzá a narancs- és citromhéjat, és keverjük bele a porcukrot. Tegyük a hűtőbe ameddig nincs rá szükség.
Összeállítás:
1. A kész kosárkák szélét mártsuk csokiba, majd ízlés szerint bármi más díszítő cukorba, pisztáciába, kókuszba, vagy hasonlóba. Hagyjuk megszáradni.
2. A tölteléket töltsük csillagcsöves habzsákba, és töltsük meg az összes kosárkát.
3. Szórjunk a tetejére csoki cseppeket, és porcukrot.

Recept ötlet (kis változtatásokkal): Cooking Classy

És már kész is! Ez egy szuper könnyű recept, de mégis nagyon finom, és egy kicsit különbözik a megszokott dolgoktól. Remélem tetszett ez a recept, jó sütögetést! :)


eszti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Instagram