Nutellás Macskanyelv

Nem tudom, ismeritek-e ezt a süteményt, de nekem mindenképp ez az egyik kedvenc retró sütim. Általában csokis krém van benne, de én ezt inkább Nutellával készítettem el, mert szerintem sokkal finomabb. 

Egyáltalán nem nehéz elkészíteni, szerintem egészen gyors is, és nagyon-nagyon finom. Tulajdonképpen két ostyalap között van a nutellás krém, és ez az egész csokiba van mártva. Talán bonyolultnak tűnik, de nem az, és ha nincs ilyen babapiskóta kiszúrótok, akkor akármilyen formában elkészíthetitek, vagy akár habzsákkal is kinyomhatjátok a formát, viszont mivel terül ez a süti, nem lesz annyira tökéletes úgy. 

RECEPT:
Hozzávalók:
20 db süti lesz belőle
Az ostyalaphoz:

  • 4 tojásfehérje
  • 40 g kristálycukor
  • 200 g liszt
  • 150 g porcukor
  • 250 g habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez:

  • 150 g puha vaj
  • 150 g Nutella
  • 2 evőkanál kakaó
A díszítéshez:
  • 150 g étcsokoládé

Elkészítés:
Az ostya:
1. A sütőt 165 fokra előmelegítjük, és két nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Fontos, hogy nagy legyen a tepsi, mert nagyon vékonyan kell a masszát a tepsibe rakni, mert picit még meg is emelkedik, és akkor túl vastag lesz.
2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a kristálycukorral. A cukrot ne az elején tegyük a fehérjéhez, hanem akkor, mikor már a tojás kicsit habos, és folyamatos keverés mellett rakjuk bele. Amíg nincs kész a tojásfehérje, ne hagyjuk abba a keverést!
3. A habtejszínt keverjük össze 70 g liszttel, a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután óvatosan forgassuk bele a tojásfehérjét, majd a végén a maradék lisztet.
4. Oszlassuk el a masszát a két nagy tepsibe, mindenképpen nagyon vékony legyen, ha túl sok a tészta, akkor inkább süssük 3 tepsibe, de ne legyen vastag!
5. Süssük meg az ostyát 10-15 perc alatt, vagy ameddig a szélei kezdenek aranybarnák lenni.
6. Mikor még meleg az ostya, vágjuk ki belőle a formát a sütikiszúróval.
7. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A krém:
1. A Nutellát keverjük össze a vajjal és a kakaóval, majd elektromos habverővel habosítsuk, és tegyük a hűtőbe 20 percre.
A díszítés:
1. A krémet töltsük csillagcsöves habzsákba, és töltsük be a macskanyelveket, tehát ragasszunk össze kettőt. Ne töltsünk túl sokat bele, mert akkor kifolyik mikor rátesszük a másikat.
2. Tegyük a hűtőbe 20 percre, majd mártsuk olvasztott csokiba, és hagyjuk azt is megdermedni.

És már készen is van ez a kis retró-süti! Remélem tetszett ez a recept, jó sütögetést! :)

eszti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Instagram