Sütés nélküli Oreos-Csokis Pite

Ez a kis pite annyira egyszerű, és a meleg nyári napokra tökéletes, ugyanis a sütőt egyáltalán nem kell bekapcsolni hozzá, egyszerűen csak a hűtőbe kell tennünk. Az ilyen receptek még akkor is szuperek ha elromlott a sütőnk, és az utolsó pillanatban kell valamit kitalálnunk, vagy ha tényleg egyszerűen nem bírjuk a meleget a konyhában. 

Egyébként ezt a pitét rengeteg féleképp el lehet készíteni, nem muszáj Oreoval, bármilyen zabkeksz megfelel. Aki szereti készítheti fehér csokival, vagy akár egy kis nutellát is keverhetünk a csokihoz vaj helyett. Tálalni lehet fagyival, vagy gyümölcsökkel, és tényleg senki sem fogja azt hinni, hogy ezt a kis pitét kb 20 perc alatt dobtad össze. 

Érdemes elkészíteni egy nappal előbb, mert jó neki ha egy éjszakát dermed. Ez tipikusan az a süti ami nagyon gyorsan kész van, de sokat kell várni, hogy meg is ehessük. De ha van annyi időtök, tényleg megéri megcsinálni, mert nagyon finom.

RECEPT:
Hozzávalók:
4 mini pitéhez, vagy egy nagy pitéhez

  • 18 db Oreo keksz
  • 50 g vaj
  • 250 g csoki
  • 70 g vaj
  • 250 ml tejszín
Elkészítés:
1. Az Oreo kekszből 14 db-ot összetörünk, majd a vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a kekszel. Akkor jó, ha összeragad, mikor egy kis darabot kiveszünk, és összegyúrjuk. Kicsit olyan állagúnak kell lennie, mint a tengerparton a vizes homoknak. :) Ha nem jó még az állaga, tegyünk hozzá 15 g vajat.
2. Fogjuk a piteformát, kicsit vajazzuk ki, aztán öntsük bele a kekszet, és a kezünkkel nyomkodjuk a forma aljába és oldalába. Ezután tegyük 30 percre a hűtőbe, hogy megdermedjen.
3. Amíg a pite alja dermed, tegyük a tejszínt és a vajat egy lábosba, és folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel.
4. A forró tejszínbe törjük bele a csokit, és várjunk kb 1 percet, hogy a csoki kicsit megolvadjon, aztán egy habverővel keverjük jól össze, amíg az összes csoki fel nem olvadt.
5. Öntsük a csoki ganachet a piteformába, majd tegyük a hűtőbe kb 40 percre. Ne hagyjuk teljesen megdermedni a csokit, mert még a tetejére Oreo darabok kerülnek, de ha most tennénk rá őket, lesüllyedne.
6. Mikor a pite picit megdermedt, de még puha, szórjuk rá a kekszdarabokat vagy egész kekszeket ízlés szerint.
7. Dermesszük a hűtőben egy éjszakán át, majd ha a piteformánk oldala leszedhető, vegyük ki a formából, és tálaljuk gyümölcsökketl.

Remélem tetszett nektek ez az egyszerű nyári recept. :) Jó sütögetést! :D



eszti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Instagram