Reggeli Banános Muffin

Voltatok már úgy hogy gőzötök sem volt mit reggelizzetek? Tudjátok, mikor van otthon banán, tojás, minden féle jó, de sima banánt már csak nem akartok enni, de a rántottához sincs kedvetek. Na ez a muffin pont ilyenkor jön be a képbe, mert 10 perc alatt össze lehet dobni, semmi extra dolog nem kell hozzá, de mégis egy nagyon finom reggeli kerekedik ki belőle. :)
Persze nem kell a reggelinél lemaradni, mert ez a muffin akkor is szuper, mikor 10 percünk van valami finomság sütésére, akár mert egy vendégségbe megyünk, vagy éppen hozzánk jönnek. Kávé mellé extra finom, de egyébként a  gyerekek kedvence is lehet. :) Mert melyik gyerek nem szereti a muffint? :D


RECEPT:
Hozzávalók:
12 db muffinhoz
● 110 g vaj, olvasztva
● 140 g cukor
● 1 teáskanál vanília kivonat
● 2 tojás
● 2 banán
● 230 g liszt
● 1 teáskanál sütőpor
● 1/2 teáskanál szódabikarbóna
● 1 csipet só
● 20 g dió, pirítva (sütőben 10 perc) és apró darabokra vágva
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra és egy muffin tepsit béleljünk ki muffin papírral.
2. A banánokat tegyük egy nagy tálba, és egy villával törjük össze. Tegyük hozzá a tojásokat, a cukrot, a vaníliát, és a vajat, majd egy kézi habverővel keverjük össze.
3. A lisztet, a sütőport, a sót, a szódabikarbónát, és a sütőport szitáljuk egy tálba, tegyük hozzá a diót, majd öntsük rá a banános keveréket. Keverjük össze, épp annyira hogy összeálljon, nem kell túlkeverni.
4. Osszuk el egyenletesen a muffin tepsibe, majd süssük előmelegített sütőben 20 percig, vagy ameddig egy belebökött hurkapálca tisztán jön ki.
5. Ha lehet még langyosan tálaljuk, akkor a legfinomabb. :)

Ez a muffin tényleg nagyon egyszerű, de szerintem kell egy-egy ilyen gyors recept is. Próbáljátok ki, mert van annyira finom mint egy bonyolultabb társa. Jó sütögetést! :)

eszti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Instagram