Christmas Pudding Sütinyalókák

Ebben a sütinyalókában az a jó, hogy szuper egyszerű megcsinálni, nagyon finom, de nagyon látványos is. Tényleg egyáltalán nem nehéz, pár trükk, és máris elkápráztathatsz vele mindenkit. :) Ráadásul celofánba becsomagolva ajándéknak is nagyon aranyos, biztosan mindenki örülni fog neki. :)

A Christmas Pudding egyébként egy tradicionális angol süti, mazsolával, meg minden ilyesmivel. Na most ennek a sütinyalókának csak a kinézete hasonlít erre, belül sima csokis. Egyébként ez a recept mindig beválik a sütinyalókákhoz, nem túl puha, és nem esnek le a pálcikákról sem, szóval ha még sosem csináltál, ez akkor is sikerülni fog. :) Persze bármilyen ízben elkészítheted, én úgy logikáztam, hogy illik ehhez a kis díszítéshez a csokis íz. :) Ha pedig Te szereted a mazsolát, még ízeiben is hasonlóvá teheted az eredeti Christmas Puddingra. :) És mostmár nagyon egyszerűen tudtok venni cukorpasztát is, a szupermarketekben kapható Dr Oetker nyújtható fondant, erre tökéletes! :)
Elkészítés:
Hozzávalók:
20 db sütinyalóka lesz belőle
A sütigolyókhoz:
120 g vaj
150 g cukor
1 tk vanília kivonat
2 tojás
170 g liszt
10 g cukrozatlan kakaópor
1 tk sütőpor
60 ml tej
Az összeállításhoz:
120 g puha vaj
20 db nyalóka pálcika/hurkapálca/papír szívószál
A díszítéshez:
300 g étcsoki
100 g fehér csoki
100 g piros és zöld fondant
magyal levél fondant kiszúró
Elkészítés:
1. Először elkészítjük a díszeket, mert ezeknek állnia kell kicsit. Tépjünk le a piros fondantból egy kis darabot, és formáljunk belőlük borsó nagyságú golyókat. Mindegyikre 3 db kell, tehát 20-hoz 80 db bogyót kell gyártanunk. A zöld fondantot nyújtsuk ki, elég vékonyra, és szúrjuk ki a levélkiszúróval. Ebből is 3 kell mindegyikre. Tegyük a díszeket egy tálcára, és hagyjuk száradni egy órát, de még jobb ha egy egész napot.
2. A sütigolyókhoz először elkészítjük az alapot. A vajat a cukorral kihabosítjuk, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat is, és elkeverjük a vanília kivonatot.
3. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval egy másik tálban, majd beleszitáljuk a vajas masszába, beleöntjük a tejet is, és elkeverjük. Öntsük a tésztát egy tortaformába, teljesen mindegy milyenbe, én 20 cm-esben sütöttem.
4. Süssük a tésztát egy 180 fokos sütőben kb 20-30 percig, vagy ameddig egy belebökött hurkapálca tisztán jön ki. Hagyjuk kihűlni, majd morzsoljuk össze.
5. Adjuk hozzá a puha vajat a tésztamorzsákhoz, és gyúrjuk össze. Ha túl száraznak ítéljük, adjunk hozzá még egy kis vajat. Akkor jó, mikor már tudunk belőle golyót formázni.
6. Formázzunk belőle 25 g-os golyókat, majd tegyük a hűtőbe kb 1 órára. 
7. Olvasszuk fel a csokit, tegyünk bele egy kis olajat vagy kakaóvajat, hogy folyósabb legyen. Mártsuk bele a pálcika egyik végét, majd ezt szúrjuk be kb 1 cm-nyire a sütigolyóba. Hagyjuk ezt megdermedni, majd mártsuk a csokiba az egész sütinyalókát. Csöpögtessük le róla a felesleget,  szúrjuk egy hungarocellbe, és hagyjuk megszáradni.
8. Ha megdermedt, olvasszuk fel a fehércsokoládét. Fontos, hogy hagyjuk kissé kihűlni, ne legyen forró, mert akkor elolvasztja az étcsokit. A megszilárdult sütinyalókák tetejét kb negyedéig mártsuk bele a fehércsokiba, majd párszor ütögessük a pálcikát az asztalra, hogy lecsurogjon. Mikor még folyós a csoki, tegyük a tetejére a piros bogyót, és a leveleket, majd szúrjuk hungarocellbe, és hagyjuk megdermedni.
És már készen is van! Szuper karácsonyi ajándéknak, vagy ha egy ünnepi sütit szeretnétek összedobni! Próbáljátok ki, és jó sütögetést! :)


eszti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Instagram