Kinder Bueno Szelet

Azt hiszem a Kinder Bueno az egyik kedvenc csokim, szóval muszáj volt elkészítenem a süti változatát is. Érdekes, mert ízre nagyon emlékeztet rá, ropogós mogyoróval és Nutellával kiegészítve. az biztos, hogy mindenkinek ízleni fog akinek elkészíted, és egyáltalán nem tart sokáig! Csak vigyázzatok, mert túl hamar elfogy. :)
Ez a süti tényleg egy óra alatt elkészíthető, nem kell hozzá semmi extra a mogyorón kívül, viszont azt is nagyon megéri belerakni, ez adja neki azt a Kinder Bueno ízt. Ha egy kicsit jobb tartású sütit akartok elérni, használjatok növényi tejszínt, de habtejszínnel szerintem verhetetlen íze van, nincs benne semmi mű (a Nutella nem számít műnek, oké?:D), és ráadásul nagyon jól is néz ki. :)


RECEPT:
Hozzávalók:
A piskótalaphoz:
4 tojás
80 g cukor
80 g liszt
1 csomag vaníliás cukor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
A vanília krémhez:
1 csomag vaníliás puding
400 ml tej
200 ml habtejszín
2 ek porcukor
1 csomag habfixáló
Az összeállításhoz:
5 ek Nutella, mikróban kissé megolvasztva (kb 20 másodpercre tegyük be)
40 g török mogyoró, pirítva, durvára összetörve
1 csomag háztartási keksz
300 ml langyos tej
180 g étcsoki
20 g fehér csoki
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral.
2. A piskótához válasszuk szét a tojásokat, és a fehérjét verjük lágy habbá a cukor felével (akkor tegyük csak bele a cukrot, mikor már felhabosodott), aminek azért van egy kis tartása (ha a habverőt beleérintjük, csúcsokat tudunk húzni belőle). A többi cukrot tegyük a sárgájához, és azt is keverjük ameddig sűrű nem lesz.
3. A sárgájához keverjünk egy kis fehérjét, majd ezt a habos sárgáját forgassuk a fehérjéhez.
4. A lisztet, és a szódabikarbónát szitáljuk át, majd ezt is forgassuk a fehérjéhez a vaníliás cukorral együtt.
5. Öntsük az előkészített tepsibe, és oszlassuk el egyenletesen. Nem kell tökéletesnek lenni, arra figyeljünk, hogy a vastagsága nagyjából mindenhol egyforma legyen.
6. Süssük 20 percig, vagy ameddig aranybarna nem lesz.
7. A vaníliapudingot főzzük meg 400 ml tejben, a tasak utasításai szerint (ne tegyünk hozzá több tejet, mert folyós lesz). Öntsük ki egy tálba ha készen van, tegyünk rá fóliát úgy, hogy érjen hozzá a puding tetejéhez, és hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni.
8. Verjük fel a habtejszínt a porcukorral és a habfixálóval. Fontos, hogy ne verjük fel teljesen, mert a puding hozzáadásakor még keverni fogjuk, és ha túlkeverjük, kicsapódik.
9. Adjuk hozzá a lehűlt pudingot, majd lassú fokozaton keverjük kis ideig, majd spatulával még forgassuk jól át.
10. Az összeállításhoz a piskótalapot vágjuk félbe, és kenjük meg mindkét felet Nutellával, majd erre szórjunk egy kis mogyorót. A kekszeket egy pillanatra áztassuk a langyos tejbe, majd tegyük sorban az egyik lap Nutellás rétegére. Ezen oszlassuk el a vaníliás krém felét, majd tegyük rá a piskótalap másik felét, tegyünk rá kekszet, majd vanília krémet. Ezt az egészet tegyük egy órára fagyasztóba, hogy jól kidermedjen.
11. Az étcsokit vízgőz fölött olvasszuk meg, ha nem elég folyós, tegyünk hozzá étolajat vagy kókuszolajat. Kicsit hagyjuk kihűlni a csokit, majd öntsük a kidermedt süti tetejére, és határozott mozdulatokkal oszlassuk el rajta. Erre gyorsan szórjunk egy kis mogyorót (vigyázat, hamar megdermed a csoki!) és csíkozzuk be olvasztott fehér csokival (ezt akár egy kiskanál vagy villa segítségével is megtehetjük, nem kell feltétlenül habzsák). Ezt az egészet tegyük fél órára hűtőbe, és már szeletelhetjük is! Szeleteljük forró vízbe mártott késsel, és tálaljuk egy kis tejszínhabbal! :)

Remélem tetszett ez a recept Nektek, mindenképp készítsétek el! Jó sütögetést! :)

eszti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Instagram