Nutellás Fonott Kalács

Végre itt a február, vége a vizsgáknak, és én is visszatértem egy új recepttel! :) Tudom, nem ez a világ legszebb kalácsa, de hihetetlenül finom, és ha szeretitek a Nutellát muszáj elkészítenetek. :) Szuper reggelire, de igazából a Nutellás dolgok úgysem hízlalnak (ugye? :D) szóval bármikor befalhatjuk. :D

Ez a recept szuper egyszerű, egy délelőtt alatt készen is van a kalács a kelesztéssel együtt. Nem is lehet elrontani, nem nehéz megfonni sem, szóval mindenképpen csináljátok meg!

RECEPT:
Hozzávalók
1 db kalácshoz
1/2 csomag száraz élesztő
60 ml tej
25 g kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
60 ml meleg víz
30 g olvasztott vaj
220 g liszt, átszitálva
2 púpos evőkanál Nutella, kicsit megolvasztva
Elkészítés:
1. Az élesztőt futtassuk fel a meleg vízben, majd a tejjel együtt tegyük egy nagy tálba. A lisztet, a cukrot, és a vaníliás cukrot adjuk hozzá, majd 5 percig dagasszuk. Ha nincs dagasztógépetek meg lehet csinálni kézzel is, csak egy kis erő kell hozzá. :)
2. Ha a tészta összeállt egy sima gombóccá, akkor tegyük egy olajozott tálba, és hagyjuk egy fél órán át kelni.
3. Ha megkelt a tésztánk, gyúrjuk át, majd nyújtsuk egy 20x30 cm-es téglalappá. Nem kell tökéletesnek lennie, nem kell aggódni. :) Kenjük meg nagyjából egyenletesen a kissé felmelegített Nutellával, majd a hosszabbik oldalától kezdve csavarjuk fel. Egy éles késsel vágjuk félbe, ne a legtetejétől, hanem 1-2 cm-el beljebb. Ezután a két részt fonjuk össze. Tegyük egy sütőpapíros tepsire,és így is hagyjuk állni 1 órát.
4. Már csak meg kell sütnünk, ehhez a sütőt melegítsük elő 180 fokra, és süssük 25 percig. Hagyjuk kihűlni, és már ehetjük is! :)

Tényleg mindenképp próbáljátok ki ezt a receptet, mert nagyon egyszerű, és biztosan mindenkinek ízleni fog. Jó sütögetést! :)

eszti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Instagram