Szivecskés - puncsos mignon

Azért a puncsos mignonnak nem sokan tudnak ellenállni. Igaz, ez nem az a maradékpiskótából-készülő fajta, de ez is nagyon-nagyon finom, és egyáltalán ne nehéz elkészíteni. És a Valentin napra való tekintettel, még szívecskés formára is kivágtam - persze készíthetitek hagyományos módon is. :)

A bevonatot én készen vettem, persze lehet csinálni is fondánt, de úgy már nem olyan gyors, és egyszerű ez a süti. Én Manner puncsbevonót használtam, ezt sajnos csak Ausztriában kapni, de a Dr Oetker puncsos cukormáz pora, vagy a kész fehér cukormáz, egy kis rózsaszín festékkel, is tökéletes lesz. Ha meg bátrak vagytok készítsétek el a fondánt, de akár online is rendelhettek készen. :) Ha meg minden kötél szakad, készítsetek kicsit több krémet, és lesz egy szuper puncsos minitortátok.


RECEPT:
Hozzávalók:
12 db mignonhoz
A piskótához:
4 tojás
80 g cukor
2 tk vaníliás cukor
80 g liszt
1/4 tk sütőpor
A krémhez:
1 db puncsos pudingpor
100 g cukor
300 ml tej
100 g vaj
A bevonáshoz:
kész puncsos bevonó, felolvasztva
Elkészítés:
1. Elkészítjük a piskótát. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy gáztapsit kibélelünk sütőpapírral. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukor felével és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Kihabosítjuk a sárgáját is a cukor másik felével. Keverjünk egy kis fehérjét a sárgájához, majd szedjük az összes sárgáját a fehérjéhez, és óvatosan forgassuk össze. Szitáljuk bele a lisztet és a sütőport, és ezt is forgassuk bele gyors mozdulatokkal. Süssük 15 percig, vagy ameddig aranybarna nem lesz. Miután kihűlt, közepes méretű szív kiszúróval szaggassük ki.
2. Készítsük el a krémet. A puncspudingot a tejjel és a cukorral a csomagolás szerint megfőzzük, majd letakarjuk úgy, hogy a fólia hozzáérjen a felületéhez, így nem lesz darabos a krém. Hűtsük szobahőmérsékletűre, majd jól habosítsuk ki a vajat, és folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá a kihűlt pudingot.
3. Vegyünk két piskótaszívet, az egyiket kenjük meg a krémmel, majd tegyük rá a másik piskótát. Az oldalán húzzuk végig a késünket, így leszedjük a felesleges krémet, és szép szív alakot kapunk majd a mártás után. Tegyük hűtőbe egy órára.
4. A fondánt melegítsük fel, de ne legyen túl folyós. Az én puncsbevonómat például mikróban 20 másodpercig kellett melegíteni. :) Bökjünk egy villát a mignon aljába, majd gyorsan mártsuk bele a bevonóba, hogy az aljáig befedje, majd tegyük rácsra. Hagyjuk megdermedni, és késsel szedjük le. Ha maradt még egy kis bevonónk, tegyük habzsákba, és rajzoljunk kis vonalakat a mignon felületére. :)
Éééés már kész is. Biztosan szeretni fog, akinek ezt elkészíted! Jó sütögetést! :))

eszti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Instagram