Fehércsokis-málnás minitorta

A minitorták rengeteg módon variálhatók, és igaz hogy kicsit pepecselősek, de biztos nagy sikert aratsz vele ha elkészíted. Ez most egy fehércsokis-málnás, fehércsokis sacher alappal, nagyon tavaszias, és nagyon finom is. :) És ez egyszerűbb is mint a múltkori csokis minitorta, gyorsabban is készen van, szóval próbáljátok ki mindenképpen! :)

Készíthetitek bármilyen gyümölccsel, akár eperrel is nagyon finom lenne, és persze csinálhatjátok étcsokival is ha nem szeretitek a fehércsokit. Nekem a málnához a fehércsoki jobban illik, azért választottam azt. Ha nem akartok nagyon sokat gondolkodni a díszítésen akkor csak tegyetek rá egy szem málnát, nagyon szép lesz! :)


RECEPT:
3 db minitortához
Hozzávalók:
A sacher alaphoz:
40 g vaj
27 g porcukor
40 g olvasztott fehércsoki
2 tojás szétválasztva
55 g kristálycukor
40 g liszt
A málnahabhoz:
50 g málna
50 g kristálycukor
50 g olvasztott fehércsoki
140 ml habtejszín
1 csomag habfixáló
A fehércsokis ganachehoz:
100 g fehércsoki
100 g tejszín
Elkészítés:
1. A sacher alaphoz a tojásokat válasszuk szét. A vajat habosítsuk ki a porcukorral, majd egyesével adjuk hozzá a sárgájákat. Az olvasztott, de már csak langyos fehércsokit is keverjük bele a sárgájához. 
2. A fehérjét verjük kemény habbá a kristálycukorral, majd forgassuk a sárgájás keverékhez. Szitáljuk bele a lisztet, és azt is forgassuk össze.
3. Egy gáztepsin kenjük el, kb fél cm vastag legyen. Süssük 180 fokon, 10-15 percig, amíg aranybarna nem lesz.
4. Ha kihűlt, szaggassuk ki egy kb 7 cm-es ételformázú gyűrűvel, vagy pogácsaszaggatóval. 9-nek kell lennie összesen, mert egy minitortához 3 réteg kell.
5. A málnahabhoz a málnát főzzük fel a kristálycukorral, majd villával nyomkodjuk szét. Hagyjuk kihűlni. 
6. A habtejszínt verjük kemény habbá a habfixálóval, majd keverjünk egy kicsit a fehércsokihoz. Szedjük az összes fehércsokit a habhoz, és forgassuk össze. Ezután egy szitán nyomjuk át a málnát, hogy a magok ne kerüljenek a krémbe, és ezt is forgassuk bele a habba.
7. Az összeállításhoz tegyük a málnahabot egy habzsákba. Tegyük az első lapot az ételformázó gyűrűbe ha van (ha nincs akkor csak arra figyeljünk hogy az oldalán mindig simítsuk el a krémet). Erre nyomjuk rá a krémet, majd a következő lapra is, és végül zárjuk le egy harmadik lappal. Tegyük az összeállított tortákat fagyasztóba egy órára. Ezután egy késsel vágjuk körbe őket, és már be is vonhatjuk!
8. A ganache-hoz forraljuk fel a tejszínt, majd tördeljük bele a csokit, 5 percre fedjük le, és keverjük el. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd a tortákat tegyük rácsra és öntsük le őket a bevonattal. Tegyük fagyasztóba hogy megdermedjenek.
Remélem tetszett ez a recept, próbáljátok ki! Jó sütögetést! :)

eszti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Instagram