Klasszikus brownie

A brownie mindenképp a kezdők sütije, főleg ez, mert nagyon egyszerű, hamar kész, de mindig nagyon finom lesz. Nagyon sokszor ettem már nagyon száraz browniet, na ez nem lesz az, és akár tortaformában megsütve vaníliafagylalttal tálalva egy egyszerű vendégváró desszertet is tudtok belőle kreálni. :) De igazából nem is kellenek hozzá vendégek, csak úgy reggelire vagy délutáni kávéhoz is tökéletes. :)

Az is nagyon szuper ebben a receptben, hogy nem kell hozzá csokit olvasztgatni, aztán arra várni hogy kihűljön. Ez egy egyszerű kakós süti, csoki nincs is benne, ami azért is jó, mert simán meg lehet csinálni tej- vagy gluténmentesen, de mégsem lesz száraz, tényleg nagyon finom. :)

RECEPT
Hozzávalók:
  • 125 ml étolaj
  • 200 g kristálycukor
  • 2 tojás
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 63 g liszt
  • 40 g holland kakaópor
  • 1/4 tk sütőpor
  • egy csipet só

Elkészítés:
1. Az étolajat keverjük össze a kétfajta cukorral és a sóval, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat, és keverjük jó habosra.
2. Szitáljuk össze a lisztet a kakaóporral és a sütőporral, és két részletben adjuk a tojásos masszához. Rövid ideig keverjük, amíg már nem csomós.
3. Egy 20x20 cm-es tepsit vajazzunk ki, az alját béleljük ki sütőpapírral. Szedjük bele a masszát, egyengessük el, ízlés szerint szórjuk rá diót vagy csokicseppeket. Süssük 15-20 percig 180 fokos sütőben, 15 perc után nézzük meg, ha egy belebökött hurkapálcán csak morzsák maradnak, akkor vegyük ki. Ne várjuk meg míg teljesen tisztán jön ki a hurkapálca, akkor már száraz.
4. Hagyjuk teljesen kihűlni, fagyival, porcukorral tálaljuk.
Mindenképp próbáljátok ki ezt a receptet, főleg ha csokirajongók vagytok ti is! Jó sütögetést! :)

eszti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Instagram