Rémisztő Ujjak Véres Szósszal // Terrifying Fingers with Bloody Sauce

Talán sokan undorítónak találják ezeket az ujjakat, de a kinézete ellenére nagyon finom. A megszokottól eltérően, ezek nem sütik, hanem kenyér rudak, egy sütőtökös-paradicsomos szósszal. Vacsorára, vagy Halloween bulikra kiváló.

Maybe some of you will find this disgusting, but these little fingers are actually very tasty. These are not sweet, they are breadsticks with a pumpkin and tomato sauce, amazing for dinner or at a Halloween party table.


HU
Elkészítési idő: 30 perc + 1.5 óra kelesztés
Sütési idő: 10 perc
Nehézség: Közepes

HOZZÁVALÓK:

Az ujjakhoz:
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 312 g liszt
  • 60 ml langyos víz
  • 60 ml langyos tej
  • 1 tojás
  • 25 g reszelt Parmezán sajt
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1 teáskanál fokhagyma granulátum
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 28 g puha vaj
  • 1 felvert tojás
  • szeletelt mandula
  • piros ételfesték
A szószhoz:
  • 1/2 sütőtök, nagy darabokra vágva
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 ml paradicsomszósz
  • Cayenne bors
  • bors
ELKÉSZÍTÉS: 

1. Az élesztőt a meleg vízben felfuttatjuk. Fontos, hogy a víz ne legyen túl forró, de túl hideg sem. Az élesztő akkor futott fel, ha kicsit habos, és ha érezzük az illatát.
2. A liszt felét, a langyos tejet, a tojást, a sajtot, a fűszereket, a sót, a cukrot, a vajat és a felfuttatott élesztőt egy edénybe tesszük, és jól összekeverjük.
3. A maradék lisztet is belekeverjük, és addig gyúrjuk amíg egy sima és rugalmas labda nem lesz.
4. Beolajozott tálban (a tészta tetejét is olajozzuk meg) 1 órán át hagyjuk kelni, amíg a mérete megduplázódik.
5. Amikor már megkelt, kb 3 cm vastagságúra nyújtjuk, és 10 percig állni hagyjuk. Ezután 16 egyforma részre vágjuk, majd ezeket félbe vágjuk.
6. Körülbelül 10 cm hosszú rudakat (ujjakat) formálunk a tésztából, sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, és 30 percet kelni hagyjuk. Ne legyenek túl vastagok az ujjak, hiszen még meg is fog kelni. Az egyik végét nyomjuk vissza, hogy lapos legyen, a másik vége pedig legyen kicsit hegyes.
7. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
8. Amikor megkeltek az ujjak, kicsit göcsörtösre formázzuk, majd a felvert tojással megkenjük őket, és a hegyes végére egy mandula szeletet teszünk.
9. 10 percig, vagy ameddig aranybarna nem lesz sütjük őket az előmelegített sütőben.
10. Amikor megsültek piros ételfestékkel színezhetjük a körmöket, és az ujj másik végét (ahol ellaposítottuk).
11. A szószhoz főzzük meg sós vízben a tököt, a vöröshagymát, és a fokhagymákat. Nem kell nagyon összevágni, mert úgyis összeturmixoljuk.
12. Amikor már puhák a zöldségek,leszűrjük majd turmixgépbe tesszük őket, és pépesre turmixoljuk.
13. Hozzáadjuk a paradicsomszószt, a sót, a borsot, és a cayenne borsot.
14. Azonnal, melegen tálaljuk.

Remélem tetszett ez a recept, és kipróbáljátok! Jó sütögetést!
EN

Preparation time: 30 minutes + 1.5 hours rising
Baking time: 10 minutes
Difficulty: Medium

INGREDIENTS:

For the fingers:
  • 3 teaspoons of active dry yeast
  • 2-1/2 cup of flour
  • 1/4 cup of lukewarm water
  • 1/4 cup of lukewarm milk
  • 1 egg
  • 1/4 cup of Parmesan cheese
  • 1 teaspoon of dried oregano
  • 1 teaspoon of dried basil
  • 1 teaspoon of granulated garlic
  • 1 teaspoon of salt
  • 1 tablespoon of sugar
  • 1/4 cup of butter, softened
  • 1 egg, lightly beaten
  • sliced almnonds
  • red food coloring
For the sauce:
  • 1/2 of a pumpkin, cut into chunks
  • 1 small onion
  • 2 cloves of garlic
  • 1 cup of tomato puree
  • Cayenne pepper
  • black pepper
  • salt
 METHOD:

1. First, activate the yeast in the water. Make sure the water is not too hot and not too cold, it should be lukewarm.
2. In a standing mixer fitted with a dough hook, mix half of the flour, the milk, the egg, the cheese, the spices, the salt, the sugar, the butter, and the activated yeast just until they are incorporated.
3. Add the remaining flour and knead until it is smooth and elastic.
4. Let it rise for an hour, or until it is doubled in size.
5. After it had risen, roll it out to about 1 inch thickness, and let it sit for about 10 minutes. Cut it into 16 pieces, then cut these in half.
6. Form about 4 inches long ropes, one end should be flattened, and the other end should be pointy.
7. Let them rise for 30 minutes.
8. Preheat the oven to 350 degrees Fahrenheit (180 degrees Celsius).
9. After they had risen, make them a little rugged, bursh them with the beaten egg, and place one almond slice to the pointy end.
10. Bake them for 10 minutes, or until golden brown.
11.  When they are ready paint the nails and the flattened end of the finger with red food coloring.
12. For the sauce cook the pumpkin, the onion and garlic cloves in salted water until the pumpkin is tender.
13. Drain the vegetables, then place them into a food processor or blender, and blend until smooth.
14. Add the tomato puree, salt, cayenne pepper, and black pepper, and blend these together.
15. Serve it righ away.

Hope you enjoyed this recipe, good luck and have fun. :)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Instagram