Halloween-i Narancsos Sütik // Halloween Orange Sugar Cookies

 Ez egy egyszerű kis recept, de annál finomabb, és mutatósabb. Ha van ilyen Halloween-es sütikiszúrótok akkor egyszerű dolgotok lesz, de ha nincs, akkor sincs minden veszve: sablonok és kés segítségével vágjátok ki a formákat. Kicsit tovább tart, de ha van időtök, akkor szórakozzatok el vele. :) Ez a recept Karácsonyra is jól jöhet, persze akkor használjatok Karácsonyi formákat. :)

This is an incredibly easy, but delicious cookie, which looks great on the table. If you don't have these Halloween cookie cutters, you can cut them out using stencils and a knife. This recipe works great for Christmas too, you just have to use Christmas cookie cutters. :)


HU

Ez a cukormáz azért jó, mert nincs benne nyers tojás, így nem kell izgulni, hogy megbetegítünk valakit. Emellett nagyon gyorsan és fényesre szárad, szóval mindenképpen próbáljátok ki.

Elkészítési idő: 30 perc + hűtés
Sütési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű

HOZZÁVALÓK:

A sütikhez:
  • 170 g puha vaj
  • 100 g kristálycukor
  • 50 g barnacukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 2 tojás
  • 1 narancs héja
  • 375 g liszt
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • egy csipet só
A mázhoz:
  • 125 g porcukor
  • 2 teáskanál tej
  • 1/2 teáskanál vaníliakivonat
  • 2 teáskanál kukoricaszirup (recept itt)
  • fekete és narancssárga ételszínezék (TIPP: ha nem akartok venni külön ilyen színeket, akkor ha összekevertek kéket, pirosat és sárgát, akkor feketét, ha pedig pirosat és sárgát kevertek össze, akkor narancssárga színt kaptok)
1. A vajat és a cukrokat krémesre keverjük.
 2. Hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliát és a narancsot.
 3. Összekeverjük a száraz hozzávalókat, és a tésztához adjuk. Csak addig keverjük, amíg épp összekeveredik, mert ha túlkeverjük, akkor túl kemény lesz a keksz.
4. Egy órára tegyük a hűtőbe.
5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, két tepsit kibélelünk sütőpapírral.
6. Miután kivettük a hűtőből, hagyjuk 10 percig szobahőmérsékleten állni. Ezután kinyújtjuk a tésztát (ne legyen túl vékony), kiszaggatjuk a formákat, majd kb 10 percre, vagy ameddig aranybarna nem lesz a sütőbe tesszük.
7. A sütiket hagyjuk teljesen kihűlni.
8. A cukormázhoz összekeverjük az átszitált porcukrot a tejjel, majd hozzáadjuk a vaníliát és a kukoricaszirupot, és elektromos habverővel addig keverjük amíg fényes és sima nem lesz. Adjuk hozzá az ételszínezéket (vagy ha a szellemet készítjük, akkor ne tegyünk bele semmilyet). Ezután tegyük egy nejlon habzsákba (vagy egy vastag nejlonzacskóba), az egyik sarkára vágjunk egy kis lyukat, és díszítsük ki vele a sütiket. Először rajzoljuk meg a sütik szélét, majd színezzük ki. Ha a tökökre szemeket szeretnétek csinálni, akkor várjátok meg míg a narancssárga megszárad.
9. Hagyjuk teljesen megszáradni, és már készen is van!

Remélem kipróbáljátok ezt a receptet, nem fogjátok megbánni! :) Jó szórakozást és sütögetést! :)

EN

The royal icing is made without eggwhites, so you don't have to worry about getting someone sick. On top of that this icing dries quick and shiny, so it is perfect.

Preparation time: 30 minutes + chilling
Baking time: 10 minutes
Difficulty: Easy

INGREDIENTS:

For the cookies:
  • 3/4 cup of butter, softened
  • 1/2 cup of granulated sugar
  • 1/4 cup of brown sugar
  • 1 teaspoon of vanilla extract
  • zest of 1 orange
  • 2 eggs
  • 3 cups of flour
  • 1/2 teaspoon of baking powder
  • a pinch of salt
For the icing:
  • 1 cup of powdered sugar
  • 2 teaspoons of milk
  • 2 teaspoons of light corn syrup
  • 1/2 teaspoon of vanilla extract
  • black and orange food coloring (if you don't want to buy black food coloring simply mix equal parts of red, blue and yellow food coloring, and for orange mix red and yellow!)
METHOD:
1. Cream together the butter with both kinds of sugar.
2. Add the eggs, vanilla extract and orange zest, and mix it in.
3. In a small bowl whisk together the dry ingredients, than add it to the mixture. Only mix until it is well incorporated, because if you overmix, it will result in a tough cookie.
4. Refrigerate this for 1 hour.
5. Preheat your oven at 350 degrees Fahrenheit (180 degrees Celsius) and line two baking sheets with parchment paper.
6. Let the dough sit at room temperature for 10 minutes. Roll out the dough on a floured surface (do not roll it out too thin), then cut out the Halloween design.
7. Place them on your baking sheet, and bake for about 10 minutes or until the edges are golden brown. Be careful, because they burn quickly!
8. Allow them to cool completely.
9. For the icing mix the sifted powdered sugar with the milk. Then with an electric mixer add the corn syrup, and beat this until smooth and glossy. Add the food coloring (or if you make the ghosts don't put any at all). Put the icing in a ziplock bag, and cut off a very small piece of one corner. First draw the outline of the cookie, then fill them in. If you want to add eyes for the pumpkin, draw them on after the orange icing is set.
10. Let them set completely, and they are ready!

I hope you enjoyed this recipe. Give this a try if you want to make really cute Halloween cookies for the trick or treaters! :) Good luck!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Instagram